top of page

DANSLESSEN

Dansles
Wie ?

Ierse dans is geen eenvoudige manier van dansen, maar eenieder kan het leren, jong of oud. Eerdere danservaring in eender welk genre is vaak een pluspunt, maar zeker geen noodzaak. Vanaf vijf jaar (of het derde kleuterklasje) kan je bij ons terecht om tot een volwaardige Ierse danser of danseres klaargestoomd te worden. Ierse dans is een stevige sport en bijgevolg redelijk belastend voor heel wat gewrichten (enkels, knieën en heupen) en de rug. Indien u hier al last van ondervindt, is het aan te raden om u meteen te beschermen en raad te vragen aan de dansjuffen. Met wat voorzichtigheid en verzorging is vaak heel veel mogelijk.

Wanneer ?

Onze danslessen vinden op zaterdagvoormiddag en dinsdagavond plaats. Op zaterdag bijten de eerste groepen de spits af met een stevige opwarming om 9.00u. De lessen eindigen doorgaans rond 14.00u. Op zaterdag leer je samen met je niveaugroep nieuwe steps en dansen. Er wordt dan ook tijd uitgetrokken voor een ceililes (traditionele groepsdansen).

Op dinsdagavond komt de hele groep samen om in te oefenen wat er die zaterdag (of voorgaande zaterdagen) geleerd is. Tijdens deze avonden repeteren we ook optredens en competities. Gemiste danslessen kunnen dan ook ingehaald worden. Deze lessen gaan door van 19.00u tot 21.00u en zijn doorgaans vrijblijvend, tenzij je wil deelnemen aan optredens.

Hier kan u de leskalender bekijken:

leskalender.

Neem hier een kijkje achter de schermen
Waar ?

Onze danslessen worden georganiseerd in onze danszaal aan de Mechelseweg in Kapelle-op-den-Bos, te bereiken via de gang links van huisnummer 233 (tussen de doopsuikerwinkel en het verzekeringskantoor). Onze danszaal is gelegen in het centrum van Kapelle-op-den-Bos, en zodoende vlot te bereiken met trein, bus of fiets. Ook met de wagen komen is geen probleem; parkeren doe je het best op het Marktplein (200m verder), aan de zaal zelf is geen parkeerplaats voorzien. De zaal biedt alle noodzakelijke faciliteiten zoals een houten vloer, spiegels en degelijk sanitair.

Lidgeld ?

Je eerste dansjaar kost je slechts €120. Voor dat bedrag kan je rekenen op leerrijke danslessen (enkel soft shoe) en een degelijke verzekering. Ook je lidgeld is inbegrepen. Wil je graag vanaf je tweede dansjaar ook hard shoelessen volgen, dan kost die tweede lessenreeks je nog €80. Daarnaast bieden we dan ook ceililessen aan. Deze teamdansen leren kost je €30 per jaar. 

Daarbovenop voorzien we ook een gezinskorting. Wanneer een tweede kind (tot en met 18 jaar) van hetzelfde gezin zich inschrijft, geniet dit kind €10 korting. Dat geldt uiteraard ook voor elk volgend kind.

Kledij ?

Daarnaast heb je natuurlijk ook sportieve kleding nodig. Je eerste danspasjes zetten kan op eenvoudig flexibel schoeisel, zelfs kousen kunnen even van nut zijn. Van zodra je wilt deelnemen aan optredens en/of competities zijn soft shoes wel verplicht. Een paar kost je ongeveer €40. Natuurlijk kan het zijn dat er een paar tweedehands te verkrijgen is.

Ben je na een jaartje klaar om te starten met hard shoes, dan koop je deze best meteen aan. Leren geluid maken gaat immers alleen maar met de correcte hard shoes. Deze schoenen zijn iets duurder en kosten tussen de €100 en €150. Maar ook daar kan een tweedehands paar, indien voorhanden, uitkomst bieden.

Hulp en tips bij de aankoop van schoenen en ander dansgerelateerd materiaal kan je bekomen bij de dansjuffen. Daarnaast komt er aan het begin van elk dansjaar een Ierse danswinkel naar de danszaal. Dan kan je meteen de juiste schoenen passen en kopen. 

Is dansen echter niets voor jou, dan kan je altijd steunend lid worden. Per jaar kost dit je €20. Dit is inclusief verzekering zodat eenieder die zich geroepen voelt veilig kan komen helpen tijdens onze activiteiten. 

Bij vragen, aarzel niet ons te contacteren of neem een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen.
Wil je je inschrijven, dit kan je hier

bottom of page